Miere Zarand, Jó, mint a régi időkben

Miere Zarand, Jó, mint a régi időkben.

A nektárt, amelyből a méhek elkészítették ezt a kiváló minőségű mézet, a Natura 2000 Zarandul de Est-ben, az Apuseni-hegység déli részén, Arad és Hunyad megye határán található védett területen gyűjtötték. Ezen a lenyűgöző biodiverzitású helyen több mint 60 méhész tevékenykedik, akik helyhez kötött méhészetet folytatnak, néhányan több mint 3 generációs hagyományokkal rendelkeznek. 2700 méhcsaládról gondoskodnak, amelyek több mint 20.500 XNUMX hektáros területről beporoznak és nektárt gyűjtenek.

A helyi méhészek kis mennyiségben termelnek mézet, életben tartva a helyhez kötött méhészet hagyományait és összegyűjtve a spontán növényvilág által kínált összes tulajdonságot. És igyekszünk hozzáadott értéket teremteni olyan elvek követésével, amelyek olyan koncepciókon alapulnak, mint a természeti erőforrások fenntartható használata, a beporzók jóléte, méltányos árat kínálunk a termelőknek és különleges terméket adunk vásárlóinknak.

Így minden tégelyben a méz ízeinek változatos és egyedi keverékét találja, amely Zarand réteinek és erdőinek biodiverzitását tükrözi.

A mézpalackozás a Vereses (Petriș község) multifunkcionális központjában történik, amely egy teljesen működőképes teret foglal magában, modern, a nemzetközi higiéniai és közegészségügyi szabványoknak megfelelő, az Aradi Egészségügyi Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság által engedélyezett mézpalackozó gépekkel. méz romániai palackozására és értékesítésére, de az Európai Unióba irányuló exportra is.

akácméz - monoflórás méz, sárga-rózsaszín-arany árnyalattal, enyhén illatos és tiszta, sok finomsággal és diszkrécióval. Ezeknek az egyedi jellemzőknek köszönhetően a fogyasztók nagyra értékelik, különösen az élelmiszerek és teák édesítése során.

Az akácméz sok fruktózt és kevés glükózt tartalmaz (a fruktóz tartalma magasabb, mint a többi mézé – több mint 40%), ami nagyon lassú kristályosodást okoz. Ezt a fajtát általában legfeljebb egy évig tartják folyékony állapotban, de a tárolási körülményektől és a tisztaságtól függően előfordulhat, hogy a kristályosodás csak néhány év múlva következik be.

Az idősek tudják, hogy az akácméz kiváló tonik, amely erősíti az immunrendszert, nagyon könnyen felszívódik a szervezetben, így energiával és tápanyagokkal lát el bennünket.

Lime méz - egyvirágos méz, amelyet a méhek a romániai lombos erdőkben megtalálható hársfák virágainak nektárjából állítanak elő, és apró, halvány, illatos, aromájú fürtökbe gyűlt virágaikról azonosíthatók.

Az előállított méz sárgás-narancssárga, vöröses vagy zöldes tükröződésű. Illata és illata jellegzetes, édes méz, erős illattal. Késő őszig folyékony, és amikor a hőmérséklet csökkenni kezd, nagy kristályokká kristályosodik.

Hogy bármilyen mézfajtát, a hársméz a virágok kivételes tulajdonságaiból merítsen, amelyből származik, gazdag virágporszemekben, és esetenként kéziméz is lehet benne. Ezek az elemek nyugtató, ellazító tulajdonságokat adnak, és nyugtató hatásáról ismert.

Méz Fâneațából - ez egy különleges méz, amelyet a Zarandul de Est Natură 2000 terület réti virágainak nektárjából nyernek. A védett terület területén több mint 500 növényt azonosítottak, amelyek közül sok mézharmat és gyógynövény. A méhek által összegyűjtött nektár egy nagyon összetett, egyedi ízű és válogatott tulajdonságú mézhez vezet.

A többvirágos szénaméz több tucat vagy akár több száz növény nektárját is tartalmazza, ami az uralkodó nektártól függően évről évre változik. Ezek a tulajdonságok csak gazdag színeket és ízeket hozhatnak, amelyek ízt és egészséget kölcsönöznek.

**A méz kristályosodása természetes jelenség, amely a méz fajtájától és a tárolási körülményektől függően előbb-utóbb bekövetkezik.

 

édesem